Vezi si linkurile de mai sus foarte interesante :

^ Vezi si linkurile de mai sus foarte interesante ^

vineri, 15 aprilie 2011

LIP GLOSS-UL

Anii ’90-2000 au reprezentat o adevarata explozie in ceea ce priveste machiajului. Acesta este accesibil  acum oricui indiferent de bugetul de care dispune si indiferent de tara unde locuieste. 

Femeilor le este permis sa poarte orice culoare doresc, nu mai sunt restrictii. Machiajul este conceput in asa fel incat sa fie cat mai usor de purtat si de folosit. Sunt din ce in ce mai mult adoptate variantele 2 in 1 si 3 in 1 (corector, fond de ten si pudra de exemplu toate incorporate in acelasi recipient). Pielea foarte bronzata este in tendinte in secolul nostru astfel ca explodeaza produsele cu protectie UV. 

Pe o piele cu 1-2 tonuri mai inchisa decat pielea naturala se poarta culorile deschise, stralucitoare (auriu, argintiu). Toate asortate cu buze voluminoase. Se foloseste creionul de buze care pe langa faptul ca nu permite imprastierea rujului pe buze creaza iluzia de volum. In acest context, apare lip gloss ul al carui unic scop era de a face buzele „glossy”.

Lip gloss-ul a fost inventat de Max Factor in 1932 cu scopul de a fi folosit exclusiv in industria cinematografica si anume acela de a da stralucire buzelor actritelor in fata camerelor de filmat de la Hollywood. Primul produs lip gloss comercializat de Max Factor s-a numit X-rated iar primul produs lip gloss in forma retractabila a fost inventat de Angie Parlionas in 2004. 

Produsul insa invadeaza industria cosmeticelor rapid si, chiar in zilele noastre, este unul dintre cele mai  bine vandute produse cosmetice din lume. El este optiunea multor femei (printre care ma numar si eu)  cand au de ales intre un ruj si un gloss. 



Gloss-ul este alegerea cea mai buna pentru femeile care au buze subtiri: da volum buzelor si, in plus,  creaza senzatia de fresh. 
In forma lichida sau semisolida, lipgloss-ul este uneori confundat cu balsamul de buze care de fapt nu este un produs cosmetic ci unul medicinal. Scopul acestuia din urma este de a repara buzele „bolnave” : crapate si/sau uscate. 

Acelea dintre noi care prefera aspectul natural aleg mereu un gloss iar cele care pun accentul pe buze intr-un machiaj vor aplica gloss-ul peste ruj. Colorat, incolor, cu glitter, cu particule de diamant sau cu diverse arome, gloss-ul nu da gres niciodata cand e vorba sa multumeasca o femeie, chiar si pe cea mai pretentioasa dintre noi.



2 comentarii: